tirsdag 3. august 2010

Gammelt blir nytt utendørs - julibidrag i julegavealong

Noen slitte metallmøbler, kjøpt på garasjesalg, har fått at par strøk bengalakk. Prøvde å finne en pudderrosa farge, men bomma en prosent. Hadde noen dråper til overs, og klina litt på en falmet lykt også. Det ble bedre.

Julibidraget i julegavealongen er disse Dzonba tøflene jeg har falt pladask for. Så de først på et par blogger, måtte leite litt og kom til slutt over mønster på norsk. To par er det blitt hittil. Hvem som skal åpne pakkene vil tiden vise.

Ferien har startet så vidt, Storepiå er sendt på leir til Huseby i Oslo i "Kongens sommerklær" i en hel uke (skrytebilder kommer selvsagt senere), men i slutten av mine hellige tre uker skal jeg på "verdens største strikketreff i Tananger" som nå ikke blir så stort, men helt sikkert minst like bra. I denne sammenhengen har vi jentene som drar herifra bygda blitt enige om å strikke like rosa skjerf. Mønsteret er fra Drops, men er her laget i Tika fra Du store Alpakka på pinne nr 4. Et godt bommulsgarn å strikke i , har brukt det før, og det blir utrolig mykt etter vask. Ikke stivt som mye annet bommullsgarn - det har visst noe å si med lengden på fibrene i garnet. Kanten er forresten heklet i en rest lys rosa tynn alpakka.

Lisjepiå og fløyta hennes har også vært på sommerskole i regi av Norge Musikkorps Forbund på Viken Folkehøgskole på Gjøvik. Her er hun i "Avatar"-kostymet sitt.

Denne sommeren har det blitt heller slett med blogging. Vi har endelig fått gjort ferdig terrassen vår, der vi har svidd av både kalorier og kroner. Men resultatet er vi fornøyd med. Bildet over viser mest muren, litt vanskelig å se sen gamle takskiferen  vi brukte på toppen. Den har et flott fargespill, og gir en fin avslutning. Skaugumbegoniaen har blomstret opp etter at den fikk ny plass inntil veggen. Dessuten ser vi den søte "mer-til -overs-peisen" vår fra Europris - kos å tenne på og grille marshmallows.

Fortsatt god sommer til alle dere som stikker innom, og det er kos med en liten kommentar ;)

Sommerklem fra,

2 kommentarer:

  1. Så koselig og se den fine verandaen da, sikkert kjempe kos å sitte der ute og nyte alt arbeide. Bare en liten hilsen slik i full fart. Skal komme meg i noen klær og forsvinne til Stoff og stil, håper og ikke svi av alt for mye der

    SvarSlett
  2. Musikanten min har vore på sommarkurs mange gongar, og elska det kvar gong:) No har han blitt så gammal at det er nye beitemarker å dekke, men det er jo den vegen det går... Fine ting har du laga i ferien også!

    SvarSlett