mandag 14. mars 2011

Litt inspirasjon fra Catwalken...

Hobbydesigner-spiren har nok alltid vært i meg - de siste åra er det klokka som ikke har vært på samme kanal.
For et par uker siden, midt i en tunika-innspurt, tok Storepiå på seg sin søteste "jeg-har-så-veldig-lyst-på-stemme", og sa: "Du mamma, jeg har sett noe fint på nettet...!" Av erfaring var det lett å skjønne at her var det snakk om at tidsklemma kom til å bli enda strammere.

Det viste seg å bli mer inspirerende enn først tenkt. "Nordic design" er tydeligvis ei stor greie ute i verden. Her vandres det i kreasjoner som er utenkelige å tre på ei velvokst dame som meg, i mønstre som er godt kjent for oss nordmenn.
Tine Solheim har jo nettopp kommet med (etter min mening) ei fantastisk bok som omhandler temaet, "Retromasker". Men hun hadde dessverre ikke funnet opp akkurat det Storepiå så for seg.
Da var det bare å sette seg ned med skisseblokka. Vi fant et cirka-foto på nettet (bilder med den røde jakka - google.no), og med en del justeringer, ble vi enige om prototypen. Kort jakke, med 3/4 vide ermer, stor krage, ingen lukning, kun et passende belte. Reinsdyr var naturligvis ønsket inntil trusler kom om å legge ned hele prosjektet. Det endte opp med at "designeren" fikk lov å eksprimentere på egen hånd, og det liker jeg. Vitsen var å "finne opp noe" som ikke var laget før. Om det blir tilfelle, får tiden vise.

Og at Storepiå sine ideer måtte boble over akkurat foran en seminarhelg var jo utgjort, og eneste garnforretning som var mulig å oppdrive for å få begynt på underverket var Europris.
Valget falt enkelt nok på "Trysilgarn"(et ullgarn i superwash), og det skal nok bli bra det. At reklamen for Europris sier "mer til overs" kan nok stemme, for det ble nok handlet inn alt for mye garn.

Kanskje jeg får nok til både hotpants og body???

3 kommentarer:

 1. Blir spennende å se jakka ferdig :D
  Sees i kveld :D

  SvarSlett
 2. Det ser ut som en flott prosjekt! Regner med at jenta di blir fornøyd også:-) Tusen takk for hyggelig kommentar hos meg, det ble jeg veldig glad for! Hjertelig hilsen Hanne.

  SvarSlett
 3. Hihi nå fikk jeg opp et bilde i hodet med hjemmestrikkede hotpants i ullgarn ;)
  Spennende prosjekt du driver med, ser ut til å bli et supert resultat med eller uten reinsdyr. Sikker på at hun kommer til å bli kjempefornøyd med denne.

  Ønsker deg en fin dag videre!
  Klem T

  SvarSlett